Arriba el desé avió de la Xina amb dos milions i mig de mascaretes per a la Comunitat Valenciana

El carregament també inclou vora 70.000 granotes de protecció, 170.00 ulleres i, per primera vegada, 20.000 termòmetres.

L'avió ha aterrat a Manises aquesta nit

La nit d’aquest dimecres ha arribat a Madrid el desé avió amb material sanitari de protecció contra el coronavirus per a la Comunitat Valenciana procedent de la Xina, que s’emmarca en l’operació denominada Ruta de la Seda, que du a terme la Generalitat. Tal com havia avançat de matí el president Ximo Puig, l’aeronau ha aterrat a l’aeroport de Madrid, i encara queden cinc vols per arribar. Transporta 2,5 milions de mascaretes, vora 70.000 granotes de protecció, 170.00 ulleres i, per primera vegada, un carregament amb 20.000 termòmetres. Tot aquest material es traslladarà a València durant el matí.

En total, sumant el material de l'últim vol, la Comunitat Valenciana ja ha rebut de la Xina 14,6 milions de mascaretes, 6,8 de guants, 708.851 granotes de protecció individual, 517.600 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres. La càrrega de la Ruta de la Seda ja supera les 300 tones de material sanitari destinat a hospitals i residències valencianes.

L’últim enviament arribarà també a les farmàcies, ja que els més de 2,5 milions de mascaretes es destinaran a proveir-les d’existències perquè puguen complir amb la mesura promesa per la Generalitat de proporcionar debades mascaretes a les persones majors de 65 anys i als grups de risc. 30.000 noves mascaretes rebudes són del tipus FFP2.

El dispositiu logístic per a la distribució ja està en marxa i les 2.300 farmàcies valencianes estan rebent a poc a poc les mascaretes que repartiran entre els col·lectius beneficiaris. Es calcula que hi ha vora 1,2 milions de persones majors de 65 anys.

D’altra banda, el Consell vol que els establiments farmacèutics disposen d’un estoc de mascaretes que puguen vendre a un preu raonable. Aquest dijous, les forces de seguretat ja no en reparteixen gratuïtament a les treballadores i els treballadors que s’han reincorporat a la faena aquesta setmana.

També et pot interessar

stats