Com estan en aquests moments els brots a la Comunitat Valenciana?

Els últims brots més nombrosos s'han registrat a Elda, al Vinalopó Mitjà, amb 10 positius, i a Moncofa, a la Plana Baixa, amb 6.

El mapa dels brots a la Comunitat Valenciana
El mapa dels brots a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Els municipis de la Comunitat Valenciana continuen detectant brots de coronavirus. Actualment hi ha 54 brots i 1.338 persones infectades, una situació inèdita des que va finalitzar l'estat d'alarma.

Els últims brots més nombrosos s'han registrat a Elda, al Vinalopó Mitjà, amb 10 positius, i a Moncofa, a la Plana Baixa, amb 6.

Castelló: l'oci nocturn, en el punt de mira

Una de les principals novetats del cap de setmana és que les autoritats han realitzat controls en locals d'oci d'Onda, Vila-real i Castelló per a comprovar que s'hi complia la normativa. Així, s'han inspeccionat 55 locals i s'han sancionat diverses persones que no portaven la mascareta, així com altres que no complien les normes de seguretat.

D'altra banda, l'Ajuntament de Nules ha decidit centralitzar les compres de material higiènic i de seguretat contra la Covid-19 i ha creat una central de compres per a tots els comerços que ho desitgen i així poder beneficiar-se d'un preu més barat.

No obstant això, el govern de Bèlgica ha recomanat a la població que torne des de la província de Castelló que guarden quarantena.

Seguiment massiu a Elx

Les comarques del sud han sigut de les que més brots han registrat des que va finalitzar l'estat d'alarma. Segons l'últim registre de divendres passat, a les àrees sanitàries d'Alacant hi ha un total de 30 persones ingressades als hospitals i només 7 estan a l'UCI. A més, s'ha registrat un mort després d'onze dies sense cap decés.

Les localitats que més preocupen són Altea, amb 3 focus positius per un contagi social, i Elx, amb 4 contagiats en l'àmbit laboral. Precisament aquesta localitat ha començat a fer un seguiment exhaustiu d'un miler de persones que podrien haver tingut contacte amb altres positius, però que en l'última prova van donar negatiu.

Els brots no paren de créixer a València

A les comarques de València, Vallada, a la Costera, és la població que concentra el brot amb més persones infectades, amb un brot social que afecta 6 persones. A Benigànim, a la Vall d'Albaida, hi ha 4 positius en l'àmbit social, un d'ells hospitalitzat. I a Benaguasil, a la comarca del Camp de Túria, hi ha un brot d'àmbit laboral que afecta 3 persones. A la ciutat de València també hi ha un nou brot amb 4 casos positius d'origen extracomunitari.

La província de València, com la de Castelló, també està entre les que Bèlgica ha recomanat a la ciutadania que guarden quarantena després d'haver-ne tornat de viatge.

També et pot interessar