Aquestes són les restriccions que ens acompanyaran fins al 9 de desembre

Les celebracions, com les bodes, i els vetlatoris i soterrars no podran reunir més 25 persones en espais oberts i 15 en tancats.

Una persona a l'interior d'un bar
Una persona a l'interior d'un bar / Efe.

La Generalitat ha acordat estendre a tota la Comunitat Valenciana les mesures extraordinàries que va aplicar en 31 municipis el passat 29 d'octubre, amb xicotetes diferències, segons recull la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la segona del dia amb limitacions a la mobilitat. Les restriccions entraran en vigor a les 00:00 hores del 7 de novembre i tindran efecte fins a les 23:59 hores del 9 de desembre.

En general, es redueix a un terç l'aforament de vetlatori i cerimònies, amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure o de 15 en espais tancats. També es limita al 50% l'aforament als bars, al comerç minorista, als mercats ambulants, i als locals i centres comercials, on, a més, se suspén l'activitat a les zones comunes.

Els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats semblants podran desenvolupar la seua activitat, amb el públic assegut i sempre que no se supere el 50% de l'aforament, i es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments. També limita l'aforament en parcs infantils a l'aire lliure al 50%, amb una distància de seguretat d'un metre i mig, i assenyala que les activitats en grup tindran un màxim de sis participants.

Aquest cap de setmana encara es podran celebrar les bodes i celebracions ja concertades, segons una modificació que ha introduït la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre la resolució de mesures addicionals extraordinàries a la Comunitat Valenciana com a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Les restriccions més significatives són aquestes:

  • Vetlatoris i soterrars: aforament màxim d’un terç. Mai més de 25 persones en espais oberts i 15 en tancats.
  • Celebracions: aforament màxim d’un terç. Mai més de 25 persones en espais oberts i 15 en tancats.
  • Negocis minoristes: aforament màxim del 50%. S'amplia també al 50% per als mercats ambulants i les parades d'aquests.
  • Centres comercials: aforament màxim del 50% i suspensió d'activitat i estada en zones comunes, que seran només de trànsit.
  • Restauració: aforament màxim del 50%.
  • Museus, sales d’exposicions, monuments, teatres, cinemes, auditoris i circs d'envelat: aforament màxim del 50%.
  • Activitats esportives no professionals ni federades: aforament màxim d’un terç en interior. Sense ús de dutxes ni vestidors. Es podran realitzar activitats físiques en grups de fins a 30 persones en instal·lacions obertes, i fins a 20 en recintes tancats.
  • Competicions esportives: sense públic.

També et pot interessar

stats