Aquestes són les noves restriccions per a Nadal aprovades pel Consell

Els locals de restauració i hoteleria podran obrir fins a la 1 de la matinada i es permetran les cavalcades de Reis estàtiques.

Imatge d'arxiu de l'ambaixador dels Reis d'Orient desfilant pels carrers d'Alcoi
Imatge d'arxiu de l'ambaixador dels Reis d'Orient desfilant pels carrers d'Alcoi / Marc Mullor

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat aquest dissabte les noves mesures anti-Covid aprovades pel Consell per a frenar la corba de contagis a la Comunitat Valenciana. Les restriccions, que s'afegiran a les vigents, entraran en vigor el 10 de desembre i ja han sigut publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El decret 19/2020 de Presidència prorroga les mesures de control de la pandèmia relatives a la restricció de mobilitat nocturna, el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana i les restriccions de reunions de persones, així com les excepcions en dies assenyalats de Nadal.

Barceló ha comparegut després que el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciara que es prorroga fins al 15 de gener el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, així com el toc de queda a partir de la mitjanit. Excepcionalment, els dies grans de les festes de Nadal, les reunions socials i familiars podran ser de fins a 10 persones i estarà permesa la mobilitat interterritorial.

Les mesures anunciades per la consellera de Sanitat Universal es basen en els criteris establits tant en el document de resposta coordinada del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut com en el darrer informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia. La consellera ha recordat que la situació epidemiològica valenciana és de risc alt, a excepció d'alguns departaments de salut.

Mesures específiques per a la celebració de les festes de Nadal

Per als dies 24, 25, 31 de desembre i 1 de gener el Consell ha aprovat restriccions que afecten la restauració, les cavalcades i els esdeveniments culturals.

  • Restauració i hoteleria: els establiments poden obrir fins a la una de la matinada, però no podran acceptar comandes a partir de les 00:30 hores. La ciutadania pot tornar als seus domicilis fins a la una i mitja sense incomplir el toc de queda. L'ocupació de les taules serà d'un màxim de sis persones, a excepció de familiars o persones pròximes que, durant els dies festius, podran arribar a ser-ne deu.
  • Cavalcades de Reis: es permetran les cavalcades estàtiques en llocs on es puga controlar l'aforament i es garantisca el compliment de totes les normes d'higiene, distància i l'ús de mascareta. Els Reis també podran realitzar el seu recorregut als pobles i ciutats en vehicles perquè puguen gaudir de la cavalcada el màxim nombre de xiquets i xiquetes. No es podran llançar a la via pública objectes i es recomana seguir-les des dels balcons de les vivendes.

Carreres populars: no es pot fer cap carrera típica d'aquestes dates, com ara la Sant Silvestre

  • Esdeveniments culturals: les activitats nadalenques tradicionals hauran de respectar les normes d'aforament establides i garantir la distància de seguretat. Es recomana que es realitzen a l'aire lliure.

Mesures addicionals aprovades pel Consell:

Esdeveniments: siguen a l'aire lliure o en un espai tancat, mai podran superar les 150 persones, incloses les participants i les organitzadores. Tampoc no es pot celebrar cap acte amb més de la meitat de l'aforament. Les persones responsables de l'esdeveniment han de comunicar a les autoritats municipals les mesures de prevenció front al coronavirus: hauran de senyalitzar els llocs on s'han de situar les participants, l'ús de mascareta serà obligatori i caldrà garantir la disponibilitat de gels hidroalcohòlics. Les activitats culturals incloses en la programació ordinària d'establiments com teatres, cinemes, sales de concerts i conferències no es veuran afectades per aquestes noves restriccions.

  • Mercadets, activitats firals i parcs d'atraccions: es mantén l'aforament al 50% i, com a novetat, si no es pot augmentar l'espai, es podrà controlar l'aforament perquè no s'haja d'eliminar cap parada.
  • Guies turístics: els grups, que inclouen el guia, seran d'un màxim de 15 persones a l'aire lliure i de 10 en espais tancats.

Parcs i zones d'esplai a l'aire lliure: romandran oberts de 7 a 23 hores.

Activitat física i esportiva

  • Practicada fora de l'àmbit dels jocs esportius de la Comunitat Valenciana: es permet l'ús dels vestidors si es manté la distància de seguretat. No es permet l'ús de les dutxes.
  • En mitjans naturals (fora d'instal·lacions), els grups hauran de ser d'un màxim de 30 persones.
  • Piscines: l'aforament de les tancades continua sent del 30% i, el de les obertes, del 50%. Es permet l'ús dels vestidors sense fer servir les dutxes.
  • Esdeveniments esportius: es permet l'entrada de públic a entrenaments i competicions no professionals fins a cobrir un 30% de l'aforament de la instal·lació esportiva o un màxim de 150 persones.

També et pot interessar

stats