Aquest dilluns es reactiva l'ORA a València

L'Ajuntament de València va suspendre aquest servei el passat mes de març per a reforçar la seguretat durant el confinament.

Parquímetre de la ciutat de València
Parquímetre de la ciutat de València / Ajuntament de València

Aquest dilluns, a partir de les 9:00 hores, es torna a pagar l'ORA a la ciutat de València. L'Ajuntament va suspendre el servei d'estacionament regulat en la via pública el passat mes de març per a reforçar la seguretat de les persones usuàries durant el confinament. Així, es va cancel·lar l'obligació d'abonar per aparcar el vehicle en les zones delimitades i, al mateix temps, es va evitar que les persones isqueren al carrer per a actualitzar-ne el permís.

Tanmateix, l'entrada en la fase 1 implica un augment de la mobilitat i una reactivació de l'activitat econòmica. Per aquest motiu el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha confirmat la reactivació de l'ORA, tant de zona blava com de taronja. A més, cal recordar que hi ha una aplicació mòbil, Telpark, per a pagar sense utilitzar els parquímetres.

La setmana passada unes altres poblacions també van recuperar aquest servei municipal, poblacions com ara Alacant i Gandia. Encara que d'altres, com Ontinyent, han decidit prolongar la gratuïtat mentre dure l'estat d'alarma.

Reactivació dels serveis de mobilitat

Altres serveis de mobilitat de la ciutat de València tornen a incrementar l'activitat, els autobusos de l'EMT, per exemple. També es reactiva el servei municipal de bicicletes, Valenbisi.

També et pot interessar

stats