Anglaterra tancarà bars i restaurants a les deu de la nit per a frenar l'increment de contagis

Els contagis diaris poden arribar a 50.000 i les morts a més de 200 a octubre si no es prenen mesures, segons els experts.

El primer ministre britànic, Boris Johnson
El primer ministre britànic, Boris Johnson / Will Oliver

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ordenarà que pubs, bars i restaurants d'Anglaterra tanquen a les deu de la nit a partir de dijous per a tractar de frenar l'increment de contagis de coronavirus. Les noves mesures arriben després que els assessors científics del govern hagen alertat que els contagis diaris poden arribar a 50.000 i les morts a més de 200 per dia a mitjan octubre si no es prenen mesures.

A més de la imposició d'un tancament primerenc, les noves restriccions impediran que als establiments d'hoteleria anglesos es puga demanar o consumir en la barra, i el servei estarà restringit a les taules. Des de la setmana passada, estan prohibides a Anglaterra les reunions socials de més de sis persones, tant en interiors com en exteriors.

Davant de l'expansió de la pandèmia, l'executiu britànic ha elevat el grau d'alerta des del tercer nivell fins al quart, en una escala de cinc, la qual cosa reflecteix un "alt risc de transmissió" i la necessitat de mesures de "distància social".

Johnson reunirà aquest dimarts el seu comité d'emergències, en el qual participen els seus principals ministres i els caps dels governs regionals del Regne Unit, i oferirà un discurs a la nació per a explicar les noves mesures contra el virus a les 19:00 hores. El primer ministre, que també preveu comparéixer aquest dimarts davant de la Cambra dels Comuns, insistirà en el seu discurs en la necessitat de continuar complint les actuals directrius sobre distància social, higiene i ús de mascaretes.

Els casos de la malaltia s'estan duplicant cada set dies i el Regne Unit va registrar aquest dilluns 4.368 nous casos de coronavirus i onze morts, fins a un total de 41.788 morts des que va començar la pandèmia.

També et pot interessar

stats