Ángeles Carmona reclama més mitjans per atendre les víctimes de violència masclista després del confinament

La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del CGPJ preveu un augment de les denúncies.

Ángeles Carmona en una imatge d'arxiu
Ángeles Carmona en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Ángeles Carmona, considera que l'administració de justícia deu ampliar els mitjans i els recursos després de l'estat d'alarma perquè els col·lectius vulnerables, com les víctimes de violència de gènere, puguen rebre "una resposta immediata".

Carmona preveu "una especial acumulació de denúncies" i reivindica el pla de xoc del CGPJ perquè la justícia afronte la nova situació en què es trobarà en iniciar-se el desconfinament i la desescalada postpandèmia.

"El dia després, quan les dones puguen eixir del control del maltractador i demanar ajuda, necessitaran una resposta immediata", ha indicat, insistint en la necessitat de "reforçar recursos" de manera coordinada entre les diferents administracions.

Durant l'estat d'alarma, decretat el passat 14 de març, les forces i cossos de seguretat de l'Estat han detectat una baixada en el nombre de denúncies presentades per violència de gènere. No obstant això, el telèfon 016 d'atenció a les víctimes ha constatat un increment de les telefonades de quasi un 50% durant les últimes dues setmanes.

Per a Carmona, això demostra que "continuen havent-hi molts delictes d'aquest tipus que no arriben a les autoritats". La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) veu "lògic" aquest descens en el nombre de denúncies, ja que moltes dones estan confinades amb els seus agressors i "pot ser que els resulte impossible demanar ajuda".

La jutgessa ha apel·lat a la implicació de la societat a l'hora de denunciar aquests delictes i ha reivindicat la posada en marxa de totes les mesures contemplades en el pacte d'estat contra la violència de gènere aprovat el 2017.

També et pot interessar

stats