Andalusia avança el toc de queda a les 10 de la nit i tanca tota l'activitat no essencial a les 6

També es confinen perimetralment els 778 municipis andalusos.

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, durant la reunió amb el comité d'experts
El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, durant la reunió amb el comité d'experts / Jose Manuel Vidal (Efe)

El govern andalús ha acordat aquest diumenge ampliar el toc de queda des de les 10 de la nit a les 7 de la matinada, el màxim que permet l'estat d'alarma. Andalusia és la primera comunitat autònoma que amplia el toc de queda a un total de nou hores al dia. A més, s'ha decidit limitar l'activitat no essencial fins a les sis de la vesprada en tot el territori andalús, a excepció de Granada, on es tancarà a partir de dimarts tota l'activitat a la província. La situació de Granada és crítica, ja que té una incidència acumulada de 1.200 casos per cada 100.000 habitants. La Junta ha assegurat que té un pla de contingència que permet un “marge de maniobra de vora 20 dies” si continuara el ritme de contagis actual.

Aquesta decisió s'ha pres després d'una reunió amb el comité de persones expertes per a avaluar la situació epidemiològica a Andalusia. Les noves mesures mantenen el confinament perimetral de la comunitat dues setmanes més, fins al 23 de novembre i incorporen el tancament de tots els municipis andalusos, dels quals únicament es podrà eixir o entrar-hi amb una causa justificada.

Pel que fa als centres educatius, els col·legis i instituts romandran oberts i les classes universitàries s'impartiran de manera telemàtica.

Castella i Lleó prorroga el confinament

La Junta de Castella i Lleó també ha decidit prorrogar el confinament perimetral de l'autonomia dues setmanes. Aquesta decisió s'ha pres arran de l'empitjorament de la situació epidemiològica de la comunitat.

També et pot interessar

stats