Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Ana Sarrión, metgessa: “El rebrot pot ser ja”

25 min.

A partir d'aquest dilluns s'estableixen nous protocols als centres de salut valencians. Un pas important per a la tornada la normalitat als ambulatoris i la reactivació de molts serveis interromputs durant tres mesos com ara, els tractaments preventius. Una de les novetats és que a les portes dels centres de salut hi haurà triatges, pareguts als que hi ha a les urgències dels hospitals, que permetran personalitzar l’assistència.

A pesar de la tornada a certa normalitat als ambulatoris Ana Sarrión, vicepresidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, ha advertit en una entrevista en Les notícies del matí que “el rebrot pot ser ja” i que, per tant, els centres de salut estan pendents i tenen molt en compte aquesta possibilitat. Per això, ha recordat la importància de mantindre la distància de seguretat i l’ús de la mascareta.

Pel que fa a l’assistència, Sarrión ha assenyalat que les consultes telefòniques es mantindran, sempre que no siga necessària la presència del pacient, i que en cas de tindre cita és molt important ser puntual i respectar el lloc i hora de la cita. “No podem consentir que hi haja persones a la sala d’espera”, ha afirmat la metgessa. Pel que fa als horaris d’obertura, Sarrión ha indicat que dependrà dels recursos disponibles de cada centre.

Ansietat del personal sanitari

Ana Sarrión també ha fet referència a l’impacte de la pandèmia entre el personal sanitari. En el cas dels centres de salut, ha parlat d’ansietat i també d’haver hagut d’assumir tasques que no eren pròpies de l’atenció primària. En aquest sentit, ha advertit que només cal anar a emergències quan siga necessari per a evitar el col·lapse, i que salut pública és la que creu que està menys preparada per a un possible rebrot de la pandèmia. “Cal que tinga molts més recursos”, afirma.

Contingut no disponible
stats