Ana María García: “No podem parlar de dates quan parlem de virus”

Entrevistem la catedràtica de Medicina Preventiva que forma part del grup d’experts que assessora el govern en la desescalada.

Ana María García ha participat en l'elaboració del pla de desescalada del govern espanyol
Ana María García ha participat en l'elaboració del pla de desescalada del govern espanyol

À Punt Notícies ha entrevistat Ana María García, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de València i membre del grup de veus expertes que ha assessorat el govern espanyol en l'elaboració del pla de desescalada.

Segons García, no tots els departaments de salut valencians han rebut el vistiplau del govern espanyol per a passar a la fase 1 de la desescalada degut al fet que els indicadors necessaris per a obtindre’l no són els indicadors de gravetat, sinó altres com la capacitat de transmissió del virus o les capacitats assistencials, no només en hospitals sinó també en salut pública i atenció primària.

García ha volgut deixar clar que “no podem parlar de dates quan parlem de virus”. Per a la catedràtica, el pas a la fase 1 de la resta de departaments de salut dependrà del comportament de l’epidèmia i les capacitats de les institucions valencianes de fer un seguiment fi de la informació ara que augmenta la mobilitat i la interacció social i, per tant, el risc de contagi del virus. “Cal mantindre tota la precaució i les mesures de protecció perquè seguim enmig d’una epidèmia”, ha afegit.

També et pot interessar

stats