Amèrica supera els 12 milions de contagis, més de la meitat dels casos a tot el món

El Estats Units continuen encapçalant la llista de positius, amb 5,5 milions, seguits del Brasil, amb vora 3,5 casos.

Un grup de persones amb mascaretes protectores, aquest dimecres a Sao Paulo
Un grup de persones amb mascaretes protectores, aquest dimecres a Sao Paulo / Fernando Bizerra (Efe)

Amèrica ha sobrepassat els 12 milions de contagis per coronavirus, xifra que representa vora el 54% dels 22,4 milions de casos al món. Mentrestant, els governs dels diferents països del continent continuen ajustant les mesures per a fer front a una malaltia que es resisteix a cedir.

El Estats Units continuen encapçalant la llista de positius, amb 5,5 milions, seguits del Brasil, amb vora 3,5 casos. Això suposa que entre aquests dos països acumulen tres de cada quatre contagis al continent americà i el 40% de casos en tot el món. A més, també són els que més defuncions han registrat: 173.000 als EUA i 111.000 al Brasil, el 36% del total de morts a escala global, una xifra que s’aproxima a les 800.000.

El continent americà situa sis països en el rànquing dels deu més afectats al món. A més dels EUA i el Brasil, el Perú (549.321), Mèxic (537.239), Colòmbia (502.178) i Xile (390.037) són els altres estats amb més casos de Covid-19, segons les dades més recents de la universitat estatunidenca Johns Hopkins.

Segons un informe de la qualificadora Moody’s, aquesta crisi farà créixer a més del doble els dèficits fiscals a Centreamèrica. L’ONU adverteix que si Llatinoamèrica vol una recuperació socioeconòmica que no deixe a les dones arrere ha de col·locar les cures en el centre de les seues respostes a la pandèmia. Segons l’organització la desocupació femenina arribarà al 15,2% enguany, quasi 6 punts percentuals més que en 2019, mentre que la pobresa entre elles creixerà fins a 37%.

Aquesta crisi sanitària es continua vivint dia a dia de forma diferent, depenent dels avanços o reculades que cada país presenta en una lluita per defensar la vida i benestar dels seus habitants. Malgrat la complexa situació que viuen els EUA, Florida, el segon estat més afectat de tot el país, ha registrat una taxa de positius en les proves del coronavirus del 7,08%, la més baixa des del 14 de juny i el seté dia consecutiu per davall del 10%, després del 18% del juliol.

A Xile, el govern ha anunciat que des del divendres reduirà en una hora l’horari del toc de queda que regeix per a tot el país des de mitjan març, amb l’objectiu de donar més temps a la ciutadania per a eixir al carrer, ara que el país es troba en una etapa de desconfinament gradual, i així evitar aglomeracions.

Per la seua banda, l’alcaldia de Rio de Janeiro ha anunciat que una medicina desenvolupada per la farmacèutica estatunidenca Sorrento Tehrapeutics serà experimentada en pacients internats en hospitals de la ciutat, després d’uns primers assajos clínics exitosos.

També et pot interessar

stats