Alzira troba a faltar "dades objectives" per a limitar les reunions socials a l'àrea de la Ribera

Els alcaldes i regidors populars també reivindiquen les dades que justifiquen la decisió de Sanitat.

L'alcalde d'Alzira demana prudència, però creu que la transparència de dades ajudaria els municipis a defendre la prohibició de les reunions
L'alcalde d'Alzira demana prudència, però creu que la transparència de dades ajudaria els municipis a defendre la prohibició de les reunions / À Punt

“Una alarma gratuïta” que, a més, la Conselleria de Sanitat Universal no ha justificat amb dades dels municipis afectats. És la lectura que fa l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez (Compromís), després que la consellera Ana Barceló ha comunicat aquest dimecres als municipis del Departament de Salut de la Ribera la seua intenció de sol·licitar al Ministeri de Sanitat que aquest departament avance cap a la fase 1 de la desescalada, però sense permetre reunions de persones que no visquen juntes.

En una entrevista a Les notícies de la nit, Gómez considera que amb la proposta de la Generalitat “es marca Alzira i la seua comarca amb un argument que no els correspon”. L'alcalde discrepa del criteri de la mobilitat, un dels esgrimits per la consellera per a justificar la decisió, ja que troba que els desplaçaments a segones residències o a les urbanitzacions no constitueixen una particularitat exclusiva de la comarca. Cal tindre en compte que en municipis situats geogràficament a la Ribera però que pertanyen a una àrea sanitària diferent estaran permeses les reunions.

Gómez ha insistit en la necessitat de seguir els criteris sanitaris per a no fer cap pas arrere en la pandèmia. “Ens ha faltat dades objectives, que ens aporten el rerefons”, ha afegit, de la realitat del coronavirus a l’àrea sanitària per a poder defendre el criteri que els ha presentat la consellera. “Seria important que la Conselleria ens passara les dades”, perquè “d’aquesta manera els municipis podrien defendre el criteri”, ja que es tracta d’una mesura amb “grans repercussions econòmiques per a la comarca”.

En el mateix aspecte han incidit els alcaldes i regidors populars de municipis del Departament de Salut de la Ribera: "La consellera no dona explicacions, per la qual cosa els representants de la comarca demanem al president que done les explicacions que mereixem”.

Els dirigents populars locals han assegurat que han demanat a Barceló "criteris objectius per a entendre-la" i s'han quedat sense resposta quan li han preguntat "si era per una qüestió de risc sanitari".

Barceló es reuneix amb els alcaldes

La consellera Ana Barceló s'ha reunit aquest dimecres amb les alcaldesses i alcaldes del Departament de Salut de la Ribera.

“Els últims dies s'hi ha detectat un augment de casos que conviden a la prudència i obliguen a l'estudi de la traçabilitat. D'aquesta manera, protegim la salut de les persones, al mateix temps que no ens detenim i podem continuar avançant en la recuperació de la normalitat”, ha explicat la consellera. Barceló ha afegit que “és aconsellable esperar un poc fins que concloga l'estudi i el seguiment d’aquests casos”.

Els alcaldes i les alcaldesses han coincidit a “destacar la importància de preservar la salut de la ciutadania”, ha assenyalat Ana Barceló, que ha agraït també el gran esforç realitzat per tots els professionals del Departament de Salut de la Ribera.

També et pot interessar

stats