Les altes xifres de contagis al Regne Unit i Itàlia generen preocupació

Són dos dels principals països emissors de turistes a la Comunitat Valenciana.

Aeroport de l'Altet a Alacant
Aeroport de l'Altet a Alacant

Aquest diumenge, arriba la nova normalitat a tot Espanya. La principal mesura és l'obertura de fronteres entre els països de la zona Schengen i sis més que, tot i que no hi han subscrit l'acord, formen part de la Unió Europea. Així, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va explicar ahir que l'estat espanyol rebrà aquest diumenge cent vols en el primer dia d'obertura de les fronteres. Amb la idea de recuperar la campanya turística els vols amb destí Espanya i la Comunitat Valenciana aniran en augment.

Amb tot açò, la situació epidemiològica del Regne Unit i Itàlia no genera confiança respecte a l'entrada de turistes en el nostre país, ja que continuen registrant xifres altes de contagis després de quatre mesos d'epidèmia.

Així, el Regne Unit ha registrat 1.295 nous contagis i 128 morts per causa de la Covid-19. En total, ja són 303.110 les persones contagiades per coronavirus des que va començar la pandèmia.

El govern de Boris Johnson ha anunciat que la setmana que ve es produirà una relaxació de les restriccions per a reactivar l'economia. Així, el país britànic preveu obrir locals de restauració amb mesures de seguretat.

D'altra banda, Itàlia ha comptabilitzat 262 nous contagis en la jornada d'aquest dissabte i 49 morts. En total ja han mort 34.610 persones amb coronavirus en aquell estat. Després de dos mesos de confinament, el país transalpí es troba en la fase 3 de la desescalada i ja té quasi totes les activitats en marxa amb algunes restriccions per seguretat.

Per la seua banda, la patronal hotelera, ja va anunciar la setmana passada la seua satisfacció per l'obertura de les fronteres, ja que consideren que ajudarà a reactivar el sector turístic.

També et pot interessar

stats