Les altes diàries doblen els nous contagis a la Comunitat Valenciana

La xifra de positius actius baixa fins a 5.639 casos, el registre més baix de setembre.

Un comerciant espera clientela a València
Un comerciant espera clientela a València / Biel Aliño (Efe)

La xifra de casos actius per coronavirus a la Comunitat Valenciana se situa en el registre més baix del mes de setembre. En aquests moments hi ha 5.639 persones malaltes de Covid-19, una dada que no es notificava des del 31 d’agost, quan n’hi havia 5.616 al territori valencià. El motiu és la pujada de les altes diàries, 1.104, en una jornada en què aquestes han doblat els contagis confirmats per PCR, fins a 613 les últimes 24 hores.

Els ingressos en hospitals baixen també a registres de l’inici del mes. Ara mateix hi ha 389 persones que ocupen un llit en un centre sanitari valencià, una xifra que està lluny dels 507 ingressats del 16 de setembre. Tot i això, la xifra de pacients que es troben a les unitats de cures intensives es manté estable en 71 persones. Per províncies, a la de Castelló hi ha 62 persones ingressades (8 a l’UCI), 129 a la d’Alacant (36 a l’UCI) i 198 a la de València (27 a l’UCI).

La Comunitat Valenciana ha registrat aquest dimecres sis morts més i una vintena de brots, segons les dades actualitzades d'incidència que ha facilitat la Conselleria de Sanitat Universal. Els positius diaris, 613, (34 a la província de Castelló, 160 a la d'Alacant i 419 a la de València) mantenen la tendència dels últims dies, llevat del repunt detectat aquest dimarts, quan es van comunicar 903 casos, a causa dels retards en la notificació del cap de setmana.

Dels vint brots notificats aquest dimecres, el més nombrós s’ha registrat a Albocàsser (Alt Maestrat), amb 15 positius. Aquest municipi de l’Alt Maestrat, amb una població de 1.241 habitants, té una incidència de 966 casos per cada 100.000 persones, segons les dades de Sanitat Universal de dimarts passat. El segon focus més gran s’ha produït a Énguera, a la Canal de Navarrés, amb 13 positius.

També et pot interessar