Les altes a la Comunitat Valenciana són 10 vegades superiors als nous casos notificats

El nombre de defuncions diàries augmenta a 7, una en una residència de persones majors.

Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

El nombre de noves altes a la Comunitat Valenciana és 10 vegades superior al de nous casos de coronavirus detectats per PCR. Així ho ha assegurat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que ha informat que en les últimes 24 hores s’han notificat 247 noves altes. Per províncies: 89 a Castelló, 32 a Alacant i 126 a València. Així, la xifra total acumulada arriba a les 11.649 persones que s’han curat del virus.

Aquest dijous s’han notificat 24 nous contagis per PCR: 5 a la província de Castelló, 11 a la de València i 6 a la d’Alacant, a més de dos casos importats dels Estats Units que, segons ha indicat la consellera, s’han diagnosticat en dos persones que no han passat la quarantena. “Han passat per altres aeroports, es desconeix el recorregut que han fet”, ha puntualitzat.

La majoria dels nous contagis s’han produït “per contactes socials i per no mantindre la distància social” i no té una incidència especial en les residències de persones majors.

Amb els nous contagis comunicats aquest dijous, la xifra total de casos detectats amb proves PCR puja a 11.160 a la Comunitat Valenciana. D’altra banda, en els últims dies s’ha reduït lleugerament l’índex de reproducció de contagis respecte a principis de setmana, una tendència “positiva”, segons Barceló, ja que comença a quedar cada vegada més enrere el pic de l’1,1 detectat el passat 21 de maig i que avala el avanç cap a la fase 2 el pròxim dilluns.

Pel que fa al nombre de defuncions, se n’han registrat 7 en les últimes 24 hores, una de les quals és de residents en centres de majors. Aquesta xifra és lleugerament superior a la tendència dels darrers dies. Per províncies, 1 ha sigut a Castelló, 1 a Alacant i 5 a València.

Reducció de les hospitalitzacions

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 190 persones hospitalitzades, 16 menys que ahir. D’aquestes, 14 són de la província de Castelló (4 a l’UCI), 62 de la d’Alacant (12 a l’UCI) i 114 de la de València (18 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 24 persones, 3 menys que ahir.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.188, 26 més que ahir dimecres, i el total de positius en professionals ara mateix és de 524.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 73 centres de persones majors: 8 a Castelló, 31 a Alacant i 34 a València. Així, estan sota vigilància activa de control sanitari 28 residències: 8 a la província de Castelló, 7 a la d’Alacant i 13 a la província de València.

Desescalada sanitària

Paral·lelament a la desescalada social i econòmica, els centres de salut valencians disposen ja del document que pretén ordenar la recuperació de la normalitat. Segons ha explicat la titular de Sanitat Universal, “els departaments de salut decidiran en funció de la seua situació sanitària i de les necessitats de la població que atenen” el ritme de desescalada.

En aquest sentit, Barceló ha indicat que ja han començat a reobrir-se consultoris municipals, “a poc a poc aniran reobrint-se les consultes, en la mesura que en els centres de salut hi haja dos entrades, una per als pacients amb Covid-19 i una altra per a la resta”.

Així mateix, i en relació amb el personal sanitari, Ana Barceló ha confirmat que un terç dels zeladors i del personal administratiu, que integren l’equip humà que s’encarregarà de rastrejar els possibles contagis de Covid-19, ja ha sigut contractat.

També et pot interessar

stats