Almenys 22 positius en el brot de la residència de l'UJI

La universitat suprimeix la docència presencial de dos dels grups d’Enginyeria de Disseny Industrial amb contagiats.

Imatge d'arxiu del campus de la UJI, a Castelló de la Plana
Imatge d'arxiu del campus de l'UJI, a Castelló de la Plana / À Punt NTC

El brot de coronarivus detectat a la residència del campus del Riu Sec de la Universitat Jaume I (UJI) deixa, de moment, 22 positius, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat Universal. Dotze dels contagiats són alumnes de la universitat. La institució acadèmica, per la seua banda, ha implantat la docència en línia per als dos grups de primer d’Enginyeria de Disseny Industrial que presenten més alumnes contagiats vinculats a aquest brot. La docència en aquests dos casos deixarà de ser presencial durant deu dies.

No es descarta que aquest brot continue augmentant, donat que encara queden 9 proves PCR de les quals es desconeixia el resultat. Sí que es coneixia, en canvi, que altres set proves han resultat negatives.

La Conselleria de Sanitat Universal farà proves de cribratge entre tots els usuaris de la residència afectada demà dijous i el divendres. Amb aquestes mesures, segons ha assenyalat l'UJI, es pretén acotar el brot i evitar que augmenten els positius entre la comunitat universitària. Tots els residents que han donat positiu estan a hores d’ara confinats i s'han establit els protocols sanitaris habituals amb els seus contactes estrets.

La rectora de la Jaume I, Eva Alcón, ha fet una crida a la “responsabilitat i la prudència” de tots “per a tractar de revertir la tendència a l'alça de la pandèmia”.

També et pot interessar

stats