Almeida veu "difícil" vigilar els desplaçaments dels madrilenys

Díaz Ayuso critica que l'executiu espanyol no haja enviat "ni un agent".

Ambient als carrers d'Alcalá de Henares abans que entren en vigor les restriccions
Ambient als carrers d'Alcalá de Henares abans que entren en vigor les restriccions / Fernando Villar (Efe)

Quan falten unes hores perquè es facen efectives les restriccions de mobilitat del Ministeri de Sanitat que planen sobre deu municipis madrilenys, inclosa la capital, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha admés que serà "difícil" controlar els moviments de 4,5 milions de persones.

L'alcalde ha reclamat al delegat del govern a Madrid, José Manuel Franco, que assumisca la preparació del dispositiu policial necessari per a aplicar el pla d'obligat compliment acordat pel Consell Interterritorial de Salut, publicat dijous al BOE. Davant de les declaracions d'Almeida, Franco ha afirmat que necessiten "saber les necessitats reals", però que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estan preparades per a treballar de manera coordinada amb la Policia Local "en el moment en què hi haja l'orde necessària".

Per la seua part, la presidenta del govern madrileny, Isabel Díaz Ayuso, ha criticat que l'executiu espanyol no haja enviat "ni un agent". "Fa setmanes que vaig demanar ajuda a Sánchez perquè les mesures de Madrid, justes i racionals, pogueren complir-se amb eficàcia. El dispositiu era clau però no va arribar ni un agent", ha afirmat en el seu compte de Twitter.

A hores d'ara, la Comunitat de Madrid no ha publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat l'orde amb les restriccions socials i de mobilitat. A més, com va anunciar la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, tot i que preveu complir les mesures, presentarà un recurs a l'Audiència Nacional per a tractar de frenar-les, una decisió amb la qual discrepen el vicepresident, Ignacio Aguado, i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.

També et pot interessar

stats