Els allotjaments turístics ja poden acollir víctimes de violència masclista

El Ministeri de Sanitat va impulsar un decret, perquè el confinament les fa "especialment vulnerables".

Un carrer del centre de València, una de les que concentra major nombre d'apartaments turístics
Un carrer del centre de València, una de les que concentra major nombre d'apartaments turístics / À Punt Media

El reial decret que permet allotjaments turístics per a acollir víctimes de violència masclista entra en vigor aquest dijous, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El Ministeri de Sanitat va impulsar aquesta mesura en el context de la crisi de la Covid-19 tenint en compte que "les dones víctimes de violència de gènere són un col·lectiu especialment vulnerable en situacions d'aïllament domiciliari, per veure's forçades a conviure amb l'agressor, fet que les situa en una situació de major risc".

El reial decret preveu que, quan siga necessari per a garantir l'acolliment de víctimes i dels fills en risc, les administracions públiques competents podran disposar de l'ús dels establiments d'allotjament turístic. Amb l'entrada en vigor del decret, també es declaren serveis essencials els d'informació i assessorament jurídic 24 hores, telefònica i en línia, així com els serveis de teleassistència i assistència social integral a les víctimes de violència de gènere i altres formes de violència contra les dones, com l'explotació sexual i el tràfic humà.

També et pot interessar

stats