Algemesí torna a aplicar restriccions davant l’augment de contagis

El municipi ha registrat 193 nous positius en els últims catorze dies i té una incidència acumulada de 706,16 casos per cada 100.000 habitants.

Imatge d'arxiu d'Algemesí.
Imatge d'arxiu d'Algemesí. / Ajuntament d'Algemesí (Facebook)

L’Ajuntament d’Algemesí, a la Ribera Alta, ha decidit adoptar aquest dissabte noves mesures restrictives davant l’augment de contagis de coronavirus i així ho ha anunciat en un ban l’alcaldessa de la població, Marta Trenzano.

El municipi ha registrat 193 nous contagis en els últims catorze dies, la qual cosa ha fet que la seua incidència acumulada se situe en els 706,16 positius per cada 100.000 habitats, una xifra que duplica la mitjana autonòmica, que a hores d’ara és de 299,53.

Entre les noves mesures establides pel consistori, que estaran en vigor fins al 9 de desembre, destaquen el tancament de les zones de jocs infantils dels parcs, el teatre municipal, el Museu de la Festa, la biblioteca o el paratge de la Xopera. A més, s'han suspés tots els actes culturals i institucionals.

L'Ajuntament oferirà un servei presencial del 50%, el mercat dels dissabtes es reduirà a la meitat i el poliesportiu municipal estarà obert per als usuaris a un terç del seu aforament. Continuarà obert per a competicions i entrenaments dels clubs federats, però sense públic.

El consistori ha informat la població que la Policia Local augmentarà les inspeccions a locals, bars, establiments, espais públics i a tot el terme municipal per tal garantir el compliment de les noves normes.

No és la primera vegada que Algemesí reforça les mesures restrictives per tal de contindre la pandèmia. Va ser un dels 31 municipis valencians on el passat 30 d’octubre la Conselleria de Sanitat va decidir reduir l'aforament als comerços, l’hoteleria, els vetlatoris i les cerimònies, entre d'altres.

Aquestes mesures restrictives es van estendre al conjunt de la Comunitat Valenciana el passat 9 de novembre i estaran en vigor fins al 9 de desembre.

També et pot interessar

stats