Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Àlex Ruiz, alcalde de Bellreguard: “Controlar l'aforament de les platges serà molt complicat”

18 min.

Parcel·lar la platja, mantenint la distància de seguretat, calcular l’aforament, desinfectar espais i serveis, com ara els vestidors... Són mesures que es plantegen de cara a l’obertura de les platges aquest estiu, polítiques que per a l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, són inviables. “Controlar l’aforament de les platges serà molt complicat”, ha assegurat en una entrevista a Les notícies del matí.

Assenyala que municipis com el seu no tenen els recursos suficients per a posar en marxa aquestes mesures. Per exemple, el control de l’aforament suposaria augmentar la presència de policies locals als accessos, la qual cosa no veu possible. La parcel·lació de la platja tampoc creu que siga fàcil. En el cas de Bellreguard, hi ha espais on no es podria mantindre la distància de seguretat. Per això, espera que es done suport als municipis més menuts per a fer viable l’obertura de platges aquest estiu.

Per a parlar sobre aquestes qüestions, Àlex Ruiz mantindrà aquest divendres una reunió amb el tècnic de platges de l’Agència Valenciana de Turisme. Pensa que l’única manera de poder obrir-les a l’estiu és limitar la dotació de serveis a aquests paratges, com ara els vestidors o els punts per a rentar-se els peus. La desinfecció constant que requeririen aquests elements no la veu possible amb els recursos existents.

Comencen les obres al passeig marítim

D’altra banda, ja han començat les obres de reparació del passeig marítim de Bellreguard, que alliberaran la platja del formigó que l’envoltava. Un projecte que es va plantejar després que la borrasca Gloria devastara molts punts del litoral. L’Ajuntament d’aquesta localitat de la Safor va ser un dels primers que va escoltar les propostes dels experts i es va prendre seriosament la possibilitat de no reconstruir el passeig.

“Al País Valencià hem patit un urbanisme depredador del territori brutal i s’ha construït en llocs on no s’havia d’haver construït, amb conseqüències per al paisatge i la natura; l’administració ha de garantir la seguretat de la ciutadania”, ha assegurat. Es preveu que les obres duraran vora tres setmanes.

Contingut no disponible
stats