Alerten d’un nou frau per SMS amb un test d’autoavaluació del coronavirus com a reclam

El missatge porta un ‘link’ que condueix a un web on se’ns pot descarregar un arxiu maliciós.

Captura de pantalla amb l'advertències de l'Incibe
Captura de pantalla amb l'advertències de l'Incibe

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) alerta d’un nou frau a través de missatges SMS. El remitent ve identificat com a Covid-19 i insta l’usuari a fer un test fals d'autoavaluació del coronavirus. El missatge conté un link que no s’ha de punxar, ja que redirigeix a un web que pot descarregar un arxiu maliciós o malware en el terminal de l’usuari.

El web simula pertànyer al Ministeri de Sanitat i a l'Institut de Salut Carlos III, on s’insta l’usuari o usuària a prémer un enllaç per a fer una autoavaluació del símptomes del coronavirus, però que en realitat descarrega el malware.

L’Incibe recomana escanejar l’equip amb un antivirus actualitzat en cas que s’haja descarregat i executat l’arxiu maliciós, que té l’extensió .apk.

Si no s'ha executat el dispositiu, no s'haurà infectat i només s'ha d’eliminar l'arxiu en la carpeta de descàrregues i el missatge de la safata d'entrada del terminal.

Molts hackers aprofiten la crisi de la Covid-19 per a activar tota mena de fraus a través de les diverses plataformes per a consumir Internet. Aquest tipus de campanya, que busca contaminar el terminal amb un arxiu de malware, ha sigut anomenada corona-smishing.

També et pot interessar

stats