Alerta als Estats Units: pugen les hospitalitzacions en menors de 18 anys per la variant delta

Entre finals de juny i mitjan agost la taxa d'ingressos de xiquets i adolescents amb Covid-19 quasi es quintuplica, segons un estudi dels CDC

Dues joves després de rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a València
Dues joves després de rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a València / Biel Aliño (Efe)

Un estudi elaborat pels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC, segons les sigles angleses) que alerta sobre l'increment d'hospitalitzacions en menors de 18 anys amb Covid-19 i el vincula a l'avanç de la variant delta ha disparat la preocupació de les autoritats sanitàries del país. 

La investigació, inclosa en l'informe setmanal dels CDC publicat divendres passat, apunta que les taxes setmanals d'ingressos hospitalaris per coronavirus entre xiquets i adolescents menors d'edat s'han multiplicat quasi per cinc entre finals de juny i mitjan agost (de 0,3 a 1,4). Un període que coincideix amb l'augment de la propagació de la variant delta del SARS-CoV-2, molt més contagiosa que l'original. 

La pujada més brusca que es detecta en la forqueta temporal estudiada, del 26 de juny al 14 d'agost de 2021, es dona en xiquets d'entre 0 i 4 anys. La taxa d'hospitalitzacions es multiplica quasi per deu, en passar de 0,2 ingressos per cada 100.000 xiquets, a 1,9. 

Per a desenvolupar l'estudi, els CDC han analitzat dades de 99 comtats en 14 estats del país, on viu vora el 10% de la població estatunidenca. 

Davant l'amenaça que suposa la variant delta, els CDC insten a mantindre una alta cobertura de vacunació entre la població per tal de poder protegir els més menuts, que no poden rebre encara cap preparat immunitzador perquè els organismes reguladors encara no els han avalat per a menors de 12 anys. Segons ha recordat la directora dels CDC, Rochelle Walensky, en les comunitats amb una taxa elevada d'immunització s'observen "menys casos i hospitalitzacions pediàtriques". 

Moltes famílies veuen amb preocupació la represa de les classes presencials en el país per la possibilitat que els fills puguen contraure la Covid-19 davant la impossibilitat de vacunar-los. 

Sobre això, Walensky ha destacat que, malgrat que estan veient més casos de menors igual que en altres franges d'edat, els estudis demostren que no s'ha registrat un increment dels casos greus entre els xiquets. La responsable sanitària dels CDC ha animat els centres escolars a seguir les recomanacions sobre l'ús de la mascareta per part dels estudiants, el professorat, el personal i els visitants.

També et pot interessar

stats