Alemanya veu Espanya “preparada a consciència” per a rebre turistes

El ministre d’Afers Estrangers alemany es reuneix a València amb l’homòloga espanyola i el president de la Generalitat.

El ministre d'Afers Estrangers, Heiko Maas, es posa la mascareta mentre conversa amb la ministra González Laya, qui està d'esquena
El ministre d'Afers Estrangers, Heiko Maas, es posa la mascareta mentre conversa amb la ministra González Laya, qui està d'esquena / Kai Försterling (Efe)

El govern alemany confia en Espanya com a destinació turística. Així es desprén de les paraules del ministre d’Afers Estrangers, Heiko Maas, qui afirmava durant la seua visita a València que Espanya “s’ha preparat a consciència per al turisme”, un fet que ha atribuït a les “bones mesures” que s’han implantat durant l’estat d’alarma i que han demostrat ser efectives.

Maas ha fet aquestes declaracions durant la seua visita a València, on aquest dimarts s’ha reunit amb la ministra d’Afers Estrangers, Arancha González Laya, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El responsable d’Afers Estrangers alemany ha indicat que “Espanya és el país favorit dels alemanys” com a destinació turística, de fet confia en la prova pilot que s’ha fet a Mallorca, on aquesta segona quinzena de juny arribaran vora 10.900 turistes alemanys, fins i tot alguns abans d’obrir-se les fronteres espanyoles a la Unió Europea.

Per la seua banda, la seua homòloga espanyola, ha qualificat València, i per extensió Espanya, com una destinació “oberta al món, cosmopolita, oberta al comerç, la inversió i el turisme”. Laya ha insistit que Espanya proposa una oferta turística “dinàmica”, on no ha dubtat a afirmar que es pot disfrutar d’un “turisme segur”. Malgrat aquesta postura, el ministre d’Afers Estrangers alemany ha admés que, amb la situació actual de la pandèmia, en qualsevol moment hi pot haver rebrots que obliguen a adoptar mesures i fer intervencions que repercutirien en el turisme.

Fons europeus per a la recuperació

Quant als fons de recuperació de la Unió Europea, González Laya ha aprofitat la trobada per a reivindicar que aquests fons siguen a través de transferències i no de préstecs. Una idea a la qual Heiko Maas ha afegit que “la proposta francoalemanya és una bona base” perquè aquests fons arriben als països més castigats per la pandèmia i s’ha mostrat partidari de pactar “com i de quina manera” arriben aquestes ajudes als països que més les necessiten.

També et pot interessar

stats