Alemanya tanca les fronteres a cinc països del seu voltant

Només hi podran accedir mercaderies i persones que viuen a cavall entre dos dels països.

Un policia parla amb conductor a Kehl, a la frontera entre Alemanya i França
Un policia parla amb conductor a Kehl, a la frontera entre Alemanya i França / Reuters

El govern alemany d'Angela Merkel ha confirmat aquest dilluns el tancament de les fronteres amb la reintroducció de controls a cinc dels nou països que envolten el país centreeuropeu.

La mesura afecta França, Àustria, Suïssa, Luxemburg i Dinamarca, i no afectarà ni el trànsit de mercaderies ni el de les persones que viuen i treballen a cavall entre el país germànic i un dels cinc afectats.

Els ciutadans alemanys que vulguen tornar al país també ho podran fer, però en cas de ser sospitós de donar positiu per Covid-19, es prendran les mesures pertinents per a evitar el contacte i el contagi amb altres persones.

A més d'evitar la propagació del Covid-19, aquestes mesures es posen per a impedir l'adquisició massiva de productes no peribles per part de ciutadans estrangers a la zona fronterera amb Alemanya.

De moment, les fronteres continuen obertes amb normalitat entre Alemanya i Bèlgica, els Països Baixos, Polònia i la República Txeca.

Actualment, la xifra de contagiats amb el coronavirus ascendeix a Alemanya a 4.838, 1.043 casos més que fa un dia, i el nombre de morts és de dotze.

També et pot interessar

stats