Alemanya tanca escoles i botigues no essencials per a frenar la corba de contagis

L'augment de contagis per la Covid-19 ha obligat Angela Merkel a prendre mesures molt més restrictives de cara al Nadal.

Una parada de begudes nadalenques a Dresden, Alemanya
Una parada de begudes nadalenques a Dresden, Alemanya / Hannibal Hanschke

Alemanya, el país més poblat i l'economia més potent de la Unió Europea, s'ha vist obligada a imposar noves restriccions per a frenar l'expansió de la Covid-19, que aquesta setmana ha deixat xifres de rècord. Divendres passat es van registrar 29.875 positius i 598 morts. Dos dies abans, la cancellera Angela Merkel ja va apel·lar, en un discurs molt emotiu, a la necessitat de reduir el contacte social per a salvar vides.

Aquest diumenge, després de reunir-se amb els presidents dels 16 governs regionals, ha comunicat un nou paquet de mesures, que entren en vigor el 16 de desembre i que, en principi, es mantindran fins al 10 de gener.

El govern alemany tanca escoles i guarderies i l'ensenyament passa a ser no presencial, una mesura que tindrà un efecte relatiu ja que estan a punt de començar les vacances escolars de Nadal. En l'àmbit comercial, les conseqüències seran molt més negatives. Tots els comerços no essencials han de cessar l'activitat i només estaran oberts els que venen menjar, medicines o productes de primera necessitat. En les reunions familiars no podrà haver-hi més de cinc persones.

Durant la primera onada de la pandèmia, la gestió del govern de Merkel va rebre molts elogis i, de fet, la popularitat de la cancellera es va disparar. En la segona onada, el balanç és pitjor, amb una incidència acumulada de 169 casos por cada 100.000 habitants. Des de l'inici de la crisi sanitària a Alemanya han mort 21.787 persones.

També et pot interessar

stats