Alemanya tanca els bars i els restaurants, però manté oberts els comerços i les escoles

Les mesures es prolongaran quatre setmanes per a possibilitar la reobertura i les trobades familiars per Nadal.

Imatge d'arxiu d'un bar tancat a Berlín
Imatge d'arxiu d'un bar tancat a Berlín / Reuters

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els poders regionals han acordat aquest dimecres el tancament al novembre dels bars i els restaurants, així com de l'oci, l'oferta cultural i l'esport aficionat en espais tancats, encara que manté oberta, mentre siga possible, l'activitat escolar i el comerç.

Així mateix, es limiten els contactes socials i les reunions amb l'objectiu “d’evitar una emergència sanitària nacional" davant l'avanç de la pandèmia”.

L'acord preveu compensar les empreses afectades per les pèrdues que es deriven del tancament, amb una estimació del volum respecte del facturat l'any anterior, per a la qual cosa es preveu una partida especial de 10.000 milions d'euros.

“S'ha duplicat la xifra de nous contagis en una setmana. Hem d'actuar ara”, ha afirmat Merkel, segons la qual l'alt nombre de nous contagis i l'increment exponencial de casos implica que no es pot seguir convenientment el rastreig. De fet, la cancellera ha admés que actualment no és possible saber l'origen del 75% dels nous contactes que es detecten.

Serà, per tant, un tancament més lleu que el decretat entre el març i l'abril, en què sí que va quedar desactivada la vida comercial i l'escolar. Les noves mesures es prolongaran quatre setmanes per a possibilitar la reobertura i les trobades familiars per Nadal.

També et pot interessar

stats