Alemanya supera les mil morts en un dia

Les autoritats preparen al país per a prolongar les restriccions extraordinàries més enllà del 10 de gener.

Taüts amb víctimes del coronavirus en un crematori de Meissen, Alemanya
Taüts amb víctimes del coronavirus en un crematori de Meissen, Alemanya / Matthias Rietschel (Reuters)

Alemanya ha superat per primera vegada la barrera de les mil morts per coronavirus en un dia. Les autoritats germàniques han notificat 1.129 defuncions en les últimes 24 hores, trencant el sinistre rècord que el país va marcar fa una setmana, quan es notificaren 962 morts.

La xifra trenca les previsions més funestes del govern alemany. Fins i tot el premonitori lament de la cancellera Angela Merkel ha quedat curt. A principis de desembre advertia, a la vora de les llàgrimes, de la necessitat de respectar les normes per a evitar 590 morts al dia en Nadal. La meitat de les que s'han registrat en l'última jornada.

Alemanya, que havia aguantat la tardor amb una pressió de contagis lleugerament inferior a la mitjana europea, gestiona ara una incidència acumulada de 393 positius per cada cent mil habitants en catorze dies. La incidència, però, mostra grans desnivells territorials en funció del land, sent la Saxònia el més afectat.

L'Institut Robert Koch ha notificat 24.740 nous contagis en les últimes hores, a certa distància del màxim de 33.777 infeccions en un dia que es va registrar a mitjan desembre. Però la xifra està condicionada pel fet que durant els festius s'han fet menys tests.

Ampliar les restriccions

En aquest escenari, les autoritats alemanyes han començat a preparar la població davant la possibilitat d'ampliar les restriccions extraordinàries de les últimes setmanes més enllà de la data prevista de finalització, el pròxim 10 de gener. El ministre de Sanitat, Jens Spahn, ha avançat que probablement hauran de mantindre's el tancament de la vida pública i les limitacions als contactes, encara que sense precisar-ne el grau.

Des del 16 de desembre el país manté tancats els comerços no essencials, amb algunes excepcions, ampliant el cessament d'activitat que des de principi de novembre s'aplicaven a l'oci nocturn, les activitats culturals i la restauració. Les vacances escolars es van avançar uns dies i està previst que acaben més tard, el 10 de gener.

Des de l'inici de la pandèmia el país, de 83 milions de persones, ha registrat 1.687.185 casos de coronavirus i 32.107 defuncions.

També et pot interessar

stats