Alemanya suma quatre dies amb baixada de contagis i morts

Els nous casos han caigut més de dos terços i la xifra d'aquest dilluns és la més baixa des del 20 d'octubre.

Comerç tancat a la ciutat de Frankfurt (Alemanya)
Comerç tancat a la ciutat de Frankfurt (Alemanya) / Reuters

Alemanya ha registrat en les últimes 24 hores 7.141 nous casos de Covid i 214 morts, les menors xifres en setmanes, i amb això el país marca la seua quarta jornada consecutiva a la baixa. En els últims quatre dies les xifres de nous casos han caigut més de dos terços des dels 25.164 comunicats edijous (el màxim es va registrar el 18 de desembre, amb 33.777 noves infeccions). El nombre de casos registrats aquest dilluns és el menor des del 20 d'octubre.

El nombre de morts per Covid ha descendit així mateix en quatre cinquens des del rècord de 1.244 morts notificats dijous passat. Es tracta del valor més baix d'Alemanya des del 14 de desembre.

Els experts adverteixen que és massa prompte per a parlar d'un canvi de tendència. A més, les xifres dels dilluns estan influïdes pel menor nombre de tests que es fan els caps de setmana i perquè no totes les oficines regionals de salut comuniquen les seues dades a la central.

La incidència acumulada en els últims set dies en el conjunt del país se situa així en els 134,4 casos per cada 100.000 habitants (lluny del màxim de 197,6 del 22 de desembre), encara que amb grans diferències regionals (A Turíngia s'eleva a 274,2 mentre a Bremen es manté en els 86,6). Alemanya acumula 2.040.659 infeccions per coronavirus, dels quals 46.633 han mort (2,3%) i 1.691.700 han superat la malaltia.

Avaluació de les restriccions

La canceller alemanya, Angela Merkel, es reunirà amb els líders regionals aquest dimarts, una setmana abans del que es preveu, per a analitzar l'evolució de la pandèmia i decidir si són necessàries noves restriccions. Tant des dels estats federats com des del govern federal s'ha apuntat que en la reunió es decidirà una prolongació de les restriccions vigents o l'aplicació de noves mesures.

A Alemanya des de novembre està tancat tot l'oci, la vida cultural i la gastronomia, situació que es va ampliar amb l'entrada al desembre a tota l'activitat comercial o serveis no essencials. Les classes presencials es van suspendre a mitjan desembre i no es reprendran, com a molt prompte, fins al principi de febrer.

La setmana passada es van acordar, a més, restriccions a la mobilitat (un radi de 15 quilòmetres entorn de la localitat o districte afectat) allí on se supere la incidència setmanal de 200 casos per 100.000 habitants.

Entre les noves mesures que es poden aplicar està l'obligatorietat d'usar mascaretes FFP2 en el transport públic i el comerç, o ampliar les restriccions a la mobilitat en les zones més afectades.

També et pot interessar