Alemanya fa obligatori l'ús de mascaretes quirúrgiques i FFP2 en el transport públic i els serveis essencials

El país, que ha prorrogat les restriccions de Nadal al 14 de febrer, veta l'ús de les mascaretes de tela.

Una alemanya amb una mascareta FFP2 als carrers de Berlín
Una alemanya amb una mascareta FFP2 als carrers de Berlín / Fabrizio Bensch (Reuters)

Alemanya fa un pas avant per a tractar de frenar la pandèmia, que aquest dimarts va tornar a deixar més de mil morts en un dia al país. La incidència acumulada a 14 dies supera lleugerament els 300 casos per cada cent mil habitants, la meitat que a Espanya, però el govern d'Angela Merkel no vol esperar més i ha optat per la via dràstica: ha allargat les restriccions vigents des d'abans de Nadal -que inclouen la suspensió de les classes presencials i el tancament total del comerç- fins al 14 de febrer i, com a novetat, ha imposat l'ús de les mascaretes quirúrgiques i FFP2 en el transport públic i a les botigues essencials que continuen obertes, com els supermercats. La mesura desterra les mascaretes de tela que no s'acceptaran com a protecció.

En una cimera amb els representants dels caps dels 16 estats federals, el govern alemany va decidir seguir els passos de l'estat de Baviera i de la veïna Àustria, que en els últims dies han anunciat l'obligatorietat de la mascareta FFP2 per a trens, tramvies, autobusos i supermercats, amb algunes excepcions, com els conductors d'autobusos, els inspectors de bitllets i els menors de 15 anys. Les regions han donat de marge aquesta setmana per a adaptar-se a la mesura, que s'aplicarà des del 25 de gener.

Les mascaretes FFP2 són capaces de filtrar almenys el 94% de les partícules, si es col·loquen correctament, i ofereixen una protecció doble, contra les partícules externes que pot respirar la persona i frenant les que aquesta pot emetre a l'exterior. En un escaló més baix hi ha les quirúrgiques, que només eviten la transmissió d'agents infecciosos procedents de la persona que la porta posada i són d'un sol ús, és a dir, que no es poden reutilitzar.

Al si de la societat alemanya es debat ara com satisfer a correcuita el previsible increment de la demanda de mascaretes, i particularment de les del tipus FFP2, en un país de 83 milions de persones.

També et pot interessar

stats