Alemanya declara Espanya zona de risc, excepte les illes Canàries

Per a viatjar a Espanya és obligatori fer-se una prova PCR i estar en quarantena fins a conéixer-ne el resultat.

Turistes comproven els vols a l'aeroport de Maó a Menorca
Turistes comproven els vols a l'aeroport de Maó a Menorca / Efe

Alemanya ha declarat Espanya, excepte les illes Canàries, regió de risc i desaconsella els viatges no essencials per l'increment de casos de Covid-19.

Cinc comunitats autònomes ja estaven en aquesta classificació: Catalunya, Aragó i Navarra, des del 31 de juliol; i Madrid i el País Basc des del 10 d'agost. Ara, els ministeris alemanys de Sanitat i d'Afers Estrangers, seguint criteris de l'Institut Robert Koch, han acordat incloure tot el territori peninsular espanyol i les illes Balears. Precisament, Espanya és la principal destinació vacacional dels alemanys a l'estranger i, en concret, aquest arxipèlag.

Així, aquelles persones que viatgen a Alemanya procedents d'alguna regió de risc hauran de fer-se un test o presentar un negatiu realitzat en les últimes 48 hores. A més, fins a tindre els resultats, s'ha d’estar en quarantena domiciliària.

Alemanya ha registrat 1.449 nous contagis en les últimes 24 hores, la xifra més alta des de l'1 de maig. A més, aquesta és la sexta jornada en què es comptabilitzen més de mil casos diaris. En total, el país acumula 221.413 casos positius i la xifra de morts arriba als 9.225.

L'operador turístic alemany TUI, el més gran del país, ha cancel·lat ja des d'aquest dissabte tots els seus viatges amb destinació Espanya.

També et pot interessar

stats