Alemanya considera retardar la segona dosi de la vacuna per arribar a més persones

El Ministeri de Sanitat alemany també estudia obtindre sis dosis de cada envàs i no cinc, com està previst.

Centre de vacunació contra la Covid-19 a Alemanya
Centre de vacunació contra la Covid-19 a Alemanya / Reuters

Alemanya baralla retardar el moment de posar la segona dosi de la vacuna del coronavirus per a tractar d'aconseguir arribar a més persones amb les dosis disponibles, segons avança aquest dilluns l'edició digital del setmanari Der Spiegel.

El Ministeri de Sanitat està valorant aquesta mesura, així com alguna altra, per a tractar d'elevar la proporció d'immunitzats a curt termini al país, on el nombre de vacunes disponibles és escàs. Aquesta mesura ja s'aplica al Regne Unit i a Bèlgica s'estudia.

Segons el document al qual ha tingut accés Der Spiegel, el ministeri ha consultat sobre aquesta mesura a la comissió permanent de vacunació de l'Institut Robert Koch (RKI), el centre epidemiològic de referència. El document també planteja estandarditzar la pràctica d'obtindre sis dosis de cada envàs (teòricament pensats per a cinc) perquè s'ha comprovat en la pràctica que s'han omplit amb més quantitat de la necessària.

Alemanya ha rebut 1,34 milions de dosis de l'única vacuna aprovada fins al moment per a la UE, el preparat de l'alemanya BioNTech i l'estatunidenca Pfizer. S'espera que en breu en siga autoritzada una segona, la de l'estatunidenca Moderna. El debat sobre la disponibilitat de la vacuna a Alemanya s'ha refermat en els últims dies, amb diversos mitjans i partits de l'oposició criticant l'escassetat de dosis al país i culpant d'això el govern alemany i a la seua decisió d'adquirir les dosis a través de la UE.

Alemanya es manté en una fase crítica de la pandèmia. Aquest dilluns s'han comunicat 9.847 nous casos de coronavirus i 302 morts, segons l'RKI, encara que aquestes xifres estan influïdes pel menor nombre de tests realitzats en els festius i perquè els caps de setmana no totes les oficines regionals transmeten les seues dades.

La segona onada de la pandèmia continua marcant màxims a Alemanya. El 30 de desembre es va registrar el rècord de morts, amb 1.129, i el 18 de desembre, el màxim de contagis diaris, amb 33.777 nous casos. La incidència acumulada en els últims set dies ha caigut fins als 139,4 casos per cada 100.000 habitants (lluny del màxim de 197,6 casos del 22 de desembre).

L'oci, l'entreteniment, la cultura i la restauració romanen tancades. El comerç obri amb aforament limitat. El turisme està prohibit, es recomana el treball des de casa i les reunions es limiten a cinc persones de fins a dos domicilis (sense incloure els menors de 14 anys).

També et pot interessar

stats