Aldarulls a Barcelona arran de les protestes contra les mesures anti-Covid

Dues persones han estat detingudes pels Mossos per la presumpta relació amb els incidents.

Grups de manifestants han cremat mobiliari urbà.

Grups de manifestants contra les restriccions per a frenar l'avanç de la segona onada de la pandèmia a Catalunya han cremat mobiliari urbà i han llançat bengales, pedres i tanques als Mossos d'Esquadra aquest divendres a Barcelona.

La policia autonòmica catalana ha demanat a la ciutadania en les xarxes socials que no s'acosten a la zona de la plaça de Sant Jaume perquè s'estaven generant "incidents greus".

Vora 500 persones, segons fonts policials, s'han concentrat per a rebutjar el toc de queda i les mesures acordades tant pel govern d'Espanya com per la Generalitat de Catalunya, que ha establit el confinament perimetral dels municipis els caps de setmana.

Els Mossos d'Esquadra, que han dispersat els manifestants amb l’ús de la força, han detingut quinze persones, dues d'elles menors d'edat, presumptament relacionades amb els incidents. La Policia ha informat que trenta persones han resultat ferides, 23 de les quals són agents policials.

La Policia catalana ha identificat "grups radicals i alguns vinculats a l'extrema dreta" entre les persones manifestants, a més d'altres que són part dels sectors econòmics afectats per les mesures aprovades pel govern català.

També et pot interessar

stats