Alcoi també suspén els Moros i Cristians d'enguany

L'alcalde, Toni Francés, diu que s'ha primat la seguretat i que la vista està ja posada en les festes de 2021.

Imatge de portada: Festes de Moros i Cristians d'Alcoi, en una imatge d'arxiu

La crisi sanitària del coronavirus i la situació d'incertesa que comporta també s'ha endut per davant els Moros i Cristians d'Alcoi. L'Ajuntament del municipi ha anunciat oficialment aquest dijous la suspensió definitiva de les festes d'enguany, que hauríen d'haver-se celebrat els dies 25, 26 i 27 d'abril però s'ajornaren sense data a causa de la pandèmia.

L'alcalde, Toni Francés, i el president de l’Associació Sant Jordi, Juan José Olcina, han comunicat la decisió en una roda de premsa. “Era la millor en aquests moments”, ha defensat l'alcalde. Segons ha explicat, l'evolució de la crisi sanitària i les mesures de distanciament social que aquesta obliga a adoptar feien “impossible” la celebració de les festes al llarg del 2020. “Els Moros i Cristians d'Alcoi són tot el contrari al distanciament, requereixen abraços i sentiment; són la unió d'un poble per a representar un episodi històric”, ha afegit Francés.

El president de l'Associació Sant Jordi, per la seua banda, ha defensat que la suspensió de les festes l’han acordada conjuntament les autoritats i el col·lectiu fester. “L'Ajuntament i Sant Jordi caminen sempre junts”, ha dit. També ha tingut paraules de suport per a les famílies de dissenyadors, carrossers, festers, que treballen per al món de la festa i que enguany no tindran faena.

Ja fa uns dies que l'opció d'anul·lar els Moros i Cristians de 2020 i començar a pensar en l'edició de 2021 cobrava força, especialment després que moltes celebracions similars s'hagen cancel·lat en molts municipis valencians, com ara Ibi, Castalla, o Muro d'Alcoi. L'Associació de Moros i Cristians s’havia mostrat partidària des del principi de donar prioritat a la seguretat per damunt de tot.

Aquesta ha sigut una setmana negra per a les festivitats i tradicions valencianes. La suspensió dels Moros i Cristians d'Alcoi, una de les més grans i arrelades al territori i considerades d'interés turístic internacional des de 1980, ha estat precedida per la suspensió de les Fogueres d'Alacant i les festes de la Magdalena a Castelló dimarts passat. I just l’endemà, dimecres, l'Ajuntament de València confirmava també la cancel·lació de les Falles.

També et pot interessar

stats