Alcoi prepara instal·lacions per a lluitar contra el coronavirus

Les filaes de Moros i Cristians ofereixen 800 llits per a malalts, però l'alcalde insisteix que l'hospital comarcal no està saturat.

Toni Francés ha sigut entrevistat en 'Les notícies del matí' a través d'Skype.
Toni Francés ha sigut entrevistat en 'Les notícies del matí' a través d'Skype.

L'Ajuntament d'Alcoi està preparant instal·lacions municipals per a fer front, si fora necessari, a una emergència sanitària relacionada amb el brot de coronavirus. L'alcalde de la localitat, Toni Francés, ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí, en què ha agraït la tasca de tot el personal i les autoritats sanitàries, tant en les residències de majors com a la ciutat.

Francés ha explicat que les mostres de solidaritat han sigut constants, tant des de col·lectius, com empreses, particulars i el món de la festa. De fet, les filaes de les festes de Moros i Cristians, s'han oferit a deixar els 800 llits que tenien preparats per als músics, per a una possible necessitat derivada del coronavirus. No obstant això, l'alcalde ha assegurat que de moment no és necessari, ja que, l'hospital comarcal no està saturat i s'estan preparant les instal·lacions abans mencionades i, per això, "tenim marge d'actuació".

Preocupació a la residència DomusVi

Un dels temes que més preocupa davant de la pandèmia de coronavirus és el de les residències de majors. De fet, en la DomusVi hi ha 26 residents morts amb el virus i quasi la meitat dels 130 usuaris estan contagiats. "Són notícies molt difícils de digerir", ha assegurat l'alcalde. També ha explicat que efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) ja van estar la setmana passada desinfectant l'exterior i la primera planta del geriàtric, i que aquest dimarts han fet el mateix en la segona i tercera planta. A més, ha dit que des de l'Ajuntament també s'ha actuat reforçant els treballs de neteja.

Una d'aquestes tasques també ha sigut la d'anar informant els familiars per la situació dels seus majors. En aquest sentit, Francés ha dit que se'ls ha donat informació personalitzada, i ha justificat que en algun moment hi puga haver hagut una falta de capacitat a l'hora d'atendre totes les telefonades per la saturació perquè totes les famílies volien saber l'estat dels seus majors interns en les residències.

Sobre els decessos, l'alcalde ha explicat que s'estan complint tots els protocols que marca la Conselleria de Sanitat, que fan referència a la possibilitat de soterrar els que ens han deixat amb les famílies, però d'una manera molt controlada i limitada.

També et pot interessar

stats