Alcoi celebra la Glòria des dels balcons

A partir de les 10 del matí, veïnes i veïnes recordaran les víctimes de la pandèmia amb aplaudiments.

Imatge de la desfilada de la Glòria
Imatge de la desfilada de la Glòria / Alcoi Turisme

El Diumenge de Pasqua marca tradicionalment l’inici de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi. És la Glòria, el Diumenge de Glòria. Un fester de cada filà recorre els carrers més cèntrics de la ciutat al so de pasdobles. El diumenge següent, l’estampa es repeteix, però en aquesta ocasió, són els xiquets els qui desfilen. És la Glòria infantil.

Des d’aquest moment i fins al Dia dels Músics, cada nit tenen lloc a la capital de l’Alcoià les “filaetes”, desfilades d’esquadres de festers vestits amb roba de carrer i sempre acompanyats per la música.

L’epidèmia del coronavirus i el règim de confinament en què vivim fan impossible cap d’aquestes celebracions, per això, aquest diumenge el veïnat d’Alcoi, una ciutat especialment castigada per la Covid-19, viurà una edició de la Glòria adaptada a les condicions del moment.

A partir de les 10 del matí, hora de l’arrancada de la desfilada, la població està convocada a eixir als balcons i fer els aplaudiments que farien en la Glòria, però ara, en record de les alcoianes i els alcoians que han mort durant aquesta pandèmia.

A finals de març, la xifra de víctimes mortals a la residència de majors DomusVi d'Alcoi s’acostava a la trentena.

També et pot interessar

stats