Alarma a la presó de Picassent per la instal·lació d’un hospital de campanya

El funcionariat de presons denuncia que no ha rebut informació i que no es fan tests suficients.

Alarma a la presó de Picassent per la instal·lació d’un hospital de campanya
Alarma a la presó de Picassent per la instal·lació d’un hospital de campanya

Intranquil·litat al centre penitenciari de Picassent des que dimarts el cap de l’Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, anunciara la construcció d’un hospital de campanya a la presó. La notícia ha generat la reacció d’Acaip, el sindicat dels funcionaris de presons, que ha demanat per escrit a la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana tota la informació sobre la raó d’aquesta instal·lació i qui gestionarà l’espai.

El funcionariat de presons denuncia, a més, que no estan realitzant tests de coronavirus a tota la plantilla del centre penitenciari i que no disposen de prou mascaretes. Asseguren que han d’emprar les d’un sol ús durant torns de més de 40 hores.

Al sindicat li sembla bona idea que, per a previndre, s’instal·le l’hospital de campanya en la presó, però exigeix saber d’on ha partit la idea que tanta alarma està creant entre el funcionariat, interns i les famílies. També volen conéixer la ubicació exacta en què es col·locarà i qui gestionarà les instal·lacions, segons ha explicat Alberto Téllez, secretari de Salut Laboral i portaveu d’Acaip.

Téllez apunta que fins ara 13 treballadors han donat positiu per coronavirus. Altres cinc funcionaris de presons estan amb símptomes però encara no se’ls ha fet la prova i, de moment, cap intern s’ha contagiat.

També et pot interessar

stats