Alacant i València suspenen les celebracions de Sant Joan

Un dispositiu policial vigilarà l'accés a les platges d'aquestes ciutats la nit del 23 de juny.

Celebració de Sant Joan a València, en una imatge d'arxiu
Celebració de Sant Joan a València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els Ajuntaments de València i d'Alacant han decidit suspendre les celebracions de la Nit de Sant Joan a les platges a causa de la pandèmia de la Covid-19. Segons han anunciat aquest divendres, és l'opció més prudent amb l’actual crisi sanitària, i per això la nit del 23 de juny es muntarà un dispositiu policial per a impedir l'accés de persones a la zona litoral. Un municipi més que també ha confirmat la cancel·lació de les festes és el de Borriana (la Plana Baixa).

El vicealcalde i portaveu del govern municipal de València, Sergi Campillo, ha insistit que la decisió “era el més prudent enguany” en previsió d'una celebració que podia ser “massiva”. Ha recordat que la ciutat també ha suspés altres festes previstes per al juliol, com ara les Falles. La Regidoria de Protecció Ciutadana prepara un dispositiu especial de la Policia Local per a vigilar que no hi haurà cap foguera ni celebració en les platges de la ciutat.

Des de la Conselleria de Sanitat no es mostren partidaris de prohibir les celebracions per la Nit de Sant Joan en tot el territori, sinó que s’apel·la a la responsabilitat i a la prudència de la ciutadania. Per això, dictarà una sèrie de recomanacions als ajuntaments valencians perquè les fogueres es facen de manera regulada i s'eviten “situacions no desitjades” que puguen revifar la pandèmia.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, aposta per diferenciar les restriccions que s'implementen en els grans nuclis urbans de les de poblacions més menudes: "No és el mateix una gran ciutat amb aglomeracions que les més xicotetes, amb altres condicions". Reforça així el plantejament de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, perquè cada ajuntament decidisca com organitza eixa nit o qualsevol altre esdeveniment, sempre que es complisquen les mesures d'higiene i distància personal.

També et pot interessar

stats