Alacant s’afegeix als ports espanyols d’entrada de passatgers

El Ministeri de Transports accepta les al·legacions de la Generalitat i els recursos que ofereix l’autoritat portuària.

El port d'Alacant, en una imatge d'arxiu.
El port d'Alacant, en una imatge d'arxiu.

El port d’Alacant se suma al de València i a huit més a Espanya com a punt d’entrada de passatgers a l’Estat, segons una orde que publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dimarts. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha escoltat les al·legacions presentades per la Generalitat i els recursos que ofereix l’autoritat portuària contra una decisió inicial que deixava Alacant fora de la llista de recintes portuaris seleccionats per a tornar a operar en el trànsit de passatgers. El govern espanyol també ha inclòs en la llista el port de Santander.

L’orde del BOE explica que la inclusió de les dues infraestructures en la llista de ports d’entrada a Espanya té lloc després de la sol·licitud que fan Cantàbria i la Comunitat Valenciana al ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Per part de la Comunitat Valenciana, en la llista inicial del Ministeri de Transports estava inclòs només el port de València. Així mateix, cap aeroport valencià figurava en un primer moment en la proposta, encara que després s’hi va afegir el d’Alacant-Elx i, posteriorment, també el de València.

També et pot interessar

stats