Alacant impulsa un paquet de mesures per a reactivar l’economia després de la pandèmia

Contempla un pla d’ajudes socials de 13 milions d’euros i sol·licitarà al govern un pla de protecció del sector turístic.

Façana de l'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu
Façana de l'Ajuntament d'Alacant, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els grups municipals de l’Ajuntament d’Alacant debaten, en el ple d’aquest dijous, la creació d’una comissió específica que estudie alternatives municipals per a “propiciar una ràpida reactivació de la vida econòmica de la ciutat” quan s’inicie la desescalada.

Eixa comissió la integrarien els representants polítics municipals, però també representants dels sectors econòmics i socials, de la universitat i dels principals col·legis professionals.

A més, en el ple es donarà compte del Pla de Mesures i Ajudes Socials i Econòmiques d’Emergència, dotat amb 13 milions, per a pal·liar els efectes de la pandèmia en l’entorn familiar, en l’ocupació i en el sector econòmic i productiu. El pla persegueix elaborar una estratègia de recuperació de l’economia i l’ocupació de la ciutat.

Agilitzar les llicències que comporten llocs de treball

Un altre dels assumptes que es debatrà en el ple de hui serà el que fa referència a la modificació de l’ordenança de llicències, a través de la qual es prioritzaran les llicències urbanístiques que garantisquen la creació de més llocs de treball.

Així mateix, l’equip de govern ha presentat una declaració institucional en què sol·licitarà al govern un sistema especial de protecció del sector turístic, reclamat per patronal i sindicats, i que contempla mesures laborals, financeres, fiscals, sanitàries i de comunicació.

Mesures especials per al turisme

En el terreny laboral es demana el disseny d’un pla especial per a la protecció de l’ocupació i les empreses turístiques que s’estenga fins a la recuperació total de l’activitat. Aquest document inclou la pròrroga dels ERTO durant 12 mesos, amb la bonificació de les quotes empresarials a la Seguretat Social i per als treballadors del 100% de la quota empresarial.

Així mateix, els grups municipals demanaran a la Generalitat el trasllat dels dies festius inicialment previstos al juny (22 i 24) als dies 3 i 4 de setembre, en vista a la possibilitat que les Fogueres de Sant Joan se celebren en aquestes dates si les condicions sanitàries ho permeten.

També et pot interessar

stats