Alacant demanarà al Consell traslladar el festiu del 24 de juny al 4 de setembre

El regidor de Festes explica que així es generaria un pont festiu per a gaudir de les Fogueres de Sant Joan.

Foto de portada: Imatge d'arxiu

L'Ajuntament d'Alacant sol·licitarà a la Generalitat que el festiu autonòmic del 24 de juny passe al divendres 4 de setembre perquè coincidisca amb el trasllat de les Fogueres de Sant Joan del 2 al 6 de setembre. Ho ha avançat en Les notícies del matí el regidor de Festes d'Alacant, Manolo Jiménez.

El regidor de Festes ha explicat que d'aquesta forma es generaria un pont festiu no sols per a Alacant sinó també per a tota la Comunitat Valenciana, que "podrien vindre a gaudir de les festes d'Alacant". A més, també ha avançat que l'Ajuntament traslladarà la festivitat local del 22 de juny al 3 de setembre per a generar així un pont de quatre dies.

L'elecció de la primera setmana de setembre per a les Fogueres s'ha acordat, segons Jiménez, de forma "consensuada" i s'ha tingut en compte proposar un horitzó suficient per a superar la crisi de la Covid-19, donar temps a les comissions i artistes, fer costat al sector turístic i que els xiquets pogueren gaudir en no haver començat el curs escolar.

Jiménez: "Les bandes de música estaran disponibles per als Moros i Cristians de Villena"

Jiménez ha insistit que en l'elecció de les noves dates han tingut també en compte Villena. L'Ajuntament del municipi havia demanat a Alacant que no traslladara les Fogueres a la primera setmana de setembre per a evitar que coincidisquen amb les seues festes de Moros i Cristians, declarades d'interés turístic nacional, i garantir que les nombroses bandes de música que acompanyen les desfilades estiguen disponibles en aquelles dates.

"Les festes de Villena podran utilitzar les seues bandes de música en els seus dies grans el 5 i 6, ja que aquests dies Alacant no celebrarà les desfilades", "Està tot pensat", ha assenyalat el regidor per a demanar també comprensió davant les coincidències de festes que es puguen produir a causa dels canvis de dates a causa de la pandèmia.

Finalment, l'Ajuntament d'Alacant ha instat les diferents administracions a realitzar promocions conjuntes de les festes i els diferents esdeveniments per a ajudar el sector turístic una vegada passe l'estat d'alarma pel coronavirus.

També et pot interessar

stats