Alacant demana que la Generalitat faça proves PCR al professorat per a garantir la seguretat en la tornada a classe

Reclamen conéixer els protocols de desinfecció dels centres educatius, després del positiu d'un professor d'un institut.

L'Ajuntament d'Alacant ha exigit conéixer el protocol de desinfecció diària dels instituts
L'Ajuntament d'Alacant ha exigit conéixer el protocol de desinfecció diària dels instituts / Salvador Sas (Efe)

L'Ajuntament d'Alacant reclama a la Generalitat que es facen proves PCR als professors abans de la tornada a classe, després del cas positiu per coronavirus d'un professor de l'Institut d'Educació Secundària Leonardo da Vinci, que afecta un grup de docents de l'equip directiu i alguns administratius del centre, que haurien estat en contacte estret amb el cas positiu.

Tot i que el contagi s'ha produeit tres dies abans de començar el curs escolar, la baixa no afectarà les classes, ja que la resta del professorat ha quedat citat dilluns per a treballar amb normalitat.

El consistori ha mostrat la seua inquietud sobre com es garantirà la seguretat als centres de la ciutat i exigeix conéixer la inversió per a la desinfecció diària dels instituts i com serà el protocol de neteja dels centres. A més, demanen que hi haja un professional de la sanitat per a controlar les incidències pel virus en cada centre. Tanmateix, des del consistori recorden que l'Ajuntament d'Alacant ja ha implementat mesures de neteja i desinfecció als centres educatius i mesures addicionals que tindran un cost de dos milions d'euros per a les arques municipals durant aquest curs escolar.

La regidora de Sanitat i Educació Julia Llopis ha reclamat al Consell que escolte els col·lectius mèdics, d'infermeria i de professorat per a "garantir la salut i l'educació dels nostres fills i filles". Llopis afirma que la Generalitat està "improvisant" a l'hora de prendre mesures per a garantir la seguretat de l'alumnat.

També et pot interessar

stats