Ajuntaments valencians comencen a repartir mascaretes entre la ciutadania

Alacant, Torrent i Paterna en distribueixen per polígons industrials, mercats i botigues.

La policia local de Paterna reparteix mascaretes al polígon industrial Font del Gerro
La policia local de Paterna reparteix mascaretes al polígon industrial Font del Gerro

El Consell s’ha marcat com a objectiu que les farmàcies valencianes disposen d’un estoc suficient de mascaretes per a poder vendre-les a la ciutadania a un preu raonable. Aquest dijous les forces de seguretat ja no en reparteixen de manera gratuïta a les persones que han tornat a la faena, per tant, s’han d’adquirir a les farmàcies.

Però en algunes ciutats, com ara Alacant, han sobrat mascaretes del repartiment perquè l’afluència de persones a les estacions de metro, tren i autobús ha sigut menor del que esperaven. Per això, l’Ajuntament de la ciutat ha demanat a la subdelegació del govern espanyol poder distribuir les 44.000 unitats sobrants per botigues i al mercat. Alguns ajuntaments, com ara Torrent i Paterna, han adquirit vora 10.000 mascaretes per a repartir-les aquest matí entre els treballadors dels polígons.

En les últimes hores, el govern espanyol també ha distribuït més de tres milions i mig de mascaretes entre les comunitats autònomes, 46 milions en total des que ha començat la crisi sanitària. A la Comunitat Valenciana, n’han arribat 3,3 milions.

El Col·legi de Farmacèutics de València, per la seua banda, repartirà aquest dijous 6.000 pantalles protectores i 50.000 mascaretes entre els 1.250 establiments farmacèutics de la província. Hi ha hagut casos de contagis per coronavirus en 35 farmàcies i 53 treballadors han estat de baixa.

També et pot interessar

stats