Els ajuntaments de la província de València reben 20 milions del Fons de Cooperació

La Diputació de València treballa en el pla d’inversions 2020-21, amb un pressupost de 140 milions d’euros, perquè arranque després de l’estat d’alarma.

El ple de la Diputació de València, en una imatge d’arxiu
El ple de la Diputació de València, en una imatge d’arxiu / Dival

Els ajuntaments de la província de València rebran aquesta setmana els primers 20 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal, una liquiditat amb la qual podran fer front a la crisi sanitària o bé invertir en altres necessitats d’infraestructures o despesa corrent.

Aquesta línia d’ajudes es repartirà de la següent manera: 20.488.453 euros aniran als 266 municipis de la província, i la resta, 80.081 euros, es distribuiran entre les tres entitats locals menors (la Barraca d’Aigües Vives, el Mareny de les Barraquetes i el Perelló). València és la localitat que més diners rebrà, 1.581.275 euros, seguida de Torrent, amb 432.000 euros, i Gandia, amb 408.000.

Els 20,6 milions d’euros que arriben aquesta setmana als ajuntaments és el primera dels dos lliuraments que té previst fer la Diputació de València; el segon és una partida addicional 20 milions més. Així mateix, la corporació provincial també treballa en la posada en marxa del pla d’inversions 2020-21, que repartirà 140 milions d’euros, perquè puga arrancar al final de l’estat d’alarma i contribuir a reactivar l’economia en els municipis.

Tant les aportacions que resten al Fons de Cooperació Municipal com la partida destinada al Pla d’Inversions s'aprovaran en un ple extraordinari telemàtic que se celebrarà en els pròxims dies, ha anunciat l’ens en un comunicat.

També et pot interessar

stats