Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els ajuntaments demanen un nou pacte pel municipalisme amb més competències per a les administracions locals

28 min.

Els ajuntaments compleixen un any de legislatura amb els últims mesos marcats per l'impacte de la pandèmia de la Covid-19. Un temps que per al president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ha demostrat la importància que tenen les administracions locals, per la seua proximitat amb la ciutadania i la gestió d'assumptes i de mesures amb impacte directe en el dia a dia.

Tasques com ara la desinfecció dels espais públics, estar a prop de les persones que han perdut la faena o temes relacionats amb la salut de les persones, són algunes mostres de la presència dels ajuntaments en aquesta crisi. Tanmateix, Rubén Alfaro, en una entrevista en Les notícies del matí, ha evidenciat la manca de llibertat dels municipis per a posar en marxa més mesures que ajuden el veïnat en moments com aquest.

Un exemple es poder emprar el superàvit de què disposen alguns municipis, que creu que es podria haver injectat per a mobilitzar l’economia o en altres polítiques que ajudaren a pal·liar la situació que viuen moltes famílies. Per això, ha demanat un nou pacte pel municipalisme que permeta la incorporació de noves competències per a les administracions locals i equiparar-se a altres parts d’Europa.

Amb l’agenda 2030 en el punt de mira

Un dels principals objectius que els municipis no han de perdre de vista, malgrat la pandèmia, és alinear-se amb l’agenda 2030. Alfaro creu que és imprescindible que es continue treballant en aquesta línia per a eixir de la crisi del coronavirus. Temes com ara la sostenibilitat, la protecció del medi ambient, la lluita contra la pobresa o la igualtat creu que han de ser els pilars sobre els que es base la “nova normalitat”.

Contingut no disponible
stats