Aïllen els ancians d’una residència de Dénia en detectar-se un positiu entre la plantilla

A partir d’aquest dimarts les autoritats sanitàries practiquen proves PCR a tots els residents i al personal del centre.

Aïllen els ancians d’una residència de Dénia en detectar-se un positiu entre la plantilla
Aïllen els ancians d’una residència de Dénia en detectar-se un positiu entre la plantilla

La residència municipal de persones majors Santa Llúcia de Dénia (Marina Alta) ha aïllat els residents a les habitacions després de detectar-s'hi aquest dilluns un positiu en coronavirus en la plantilla de treballadors i treballadores.

L'Ajuntament de Dénia ha informat que immediatament s’ha aplicat el protocol de seguretat i que a partir d’aquest dimarts començaran a fer-se les proves diagnòstiques PCR a tots els residents i empleats del centre. En declaracions a À Punt, la regidora de Sanitat Pública de Dénia, Cristina Morera, ha assegurat que es mantindrà l’aïllament “total” fins que es coneguen els resultats de les proves PCR i, en funció d’aquests, es decidiran les actuacions que corresponguen.

A més, s'ha celebrat una reunió informativa amb els familiars dels usuaris de la residència per a posar-los al dia de la situació i explicar-los les mesures adoptades i els escenaris diferents possibles.

Les visiten han quedat suspeses temporalment a la residència, de titularitat municipal i on hi ha actualment 81 residents.

Resposta coordinada davant dels rebrots

Precisament, aquest dimarts la Secretaria d’Estat de Drets Socials, les autoritats autonòmiques d’Assumptes Socials i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) han acordat establir una resposta coordinada davant l'augment dels rebrots de la Covid-19 als geriàtrics que consisteix en l’aplicació d’un pla de resposta primerenca amb els eixos principals d’actuació d’aquests centres per a previndre, avaluar el risc i donar una resposta adequada als nous contagis.

També et pot interessar

stats