Agredeixen dos agents a Alacant quan els requerien posar-se la mascareta

La Policia Local va interposar la nit de divendres 230 sancions per no portar aquest element de protecció.

La Policia Local d'Alacant intervé un botellot
La Policia Local d'Alacant intervé un botellot / Europa Press

Durant el primer dia en què s'ha fet efectiu el decret llei que ha aprovat el Consell per a regular el règim sancionador específic contra l'incompliment de les mesures de prevenció decretades davant de la Covid-19, l'Ajuntament d’Alacant ha detingut dues persones per desobediència i un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat per negar-se a posar-se la mascareta quan els agents els van demanar que ho feren, arrancar a córrer i ferir dos agents en la fugida.

El consistori ha establert la “màxima” pressió policial per a fer front a la pandèmia i la nit de divendres a dissabte va organitzar un dels operatius “més importants”, en paraules del regidor de Seguretat, José Ramón González, per tal de vigilar que es compleixen totes les mesures preventives de seguretat durant l’horari nocturn.

Així, es van desplegar per tota la ciutat nombrosos punts de control i vigilància i la Policia Local va imposar un total de 230 denúncies a persones que no portaven mascareta o participaven en botellots. La majoria dels denunciats i denunciades són joves que es trobaven en zones d’oci, com ara la platja de Sant Joan (170 denúncies) o el centre històric (60).

A més, es van clausurar dos locals i huit més han sigut sancionats per incomplir les mesures de seguretat, els límits d’aforament i la distància de seguretat.

Els agents han informat que a les 03:20 h de la matinada es va desallotjar un bar d’oci del nucli antic per excés d’aforament i per tindre ocupada i plena de gent la pista de ball.

També s’han confiscat 55 pipes de fumar. El consistori recorda que les catximbes només estan autoritzades per a ús individual i els establiments han de posar mesures per a garantir la neteja i desinfecció entre un client i un altre, a més d’emprar broquets i tubs d’un sol ús.

També et pot interessar

stats