Els agents socials obrin les compareixences a les Corts en la comissió de reconstrucció

També compareix la presidenta del Consell Autonòmic del Col·legi de Metges de la Comunitat Valenciana, Mercedes Hurtado.

Una imatge de la comissió de reconstrucció en les Corts.
Una imatge de la comissió de reconstrucció en les Corts.

La comissió de les Corts per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana davant la crisi del coronavirus es posa en marxa aquest dilluns amb les compareixences del secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, i el de CCOO-PV, Arturo León. Després serà el torn per al president de la patronal CEV, Salvador Navarro, i la presidenta del Consell Autonòmic de Col·legis de Metges de la Comunitat Valenciana, Mercedes Hurtado.

Es tracta de les quatre primeres persones que compareixen en la comissió d'entre la trentena que consten en el pla de treball aprovat pels tres partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) i Ciutadans. No obstant això, s'espera que es puga augmentar el nombre de compareixents, incloent-hi alguns proposats per l'oposició, a mesura que s'amplie el nombre de sessions previstes.

La creació de la comissió es va aprovar per unanimitat el passat 8 de maig i finalitzarà els treballs el pròxim 20 de juliol com a màxim. L'objectiu és rebre propostes, realitzar debats i elaborar dictàmens sobre les mesures que cal adoptar per a la reconstrucció econòmica, social i sanitària derivada de la crisi de la Covid-19.

Els eixos en els quals se centraran els treballs seran, fonamentalment, el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu; l'enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la "posició determinant" de la Comunitat Valenciana amb el govern espanyol, la resta d'administracions i la Unió Europea.

Un informe de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) servirà de full de ruta per als treballs d'aquesta comissió. Aquest text adverteix que les previsions indiquen que l'impacte de la Covid-19 serà més gran en la renda i en el mercat laboral valencià que en el conjunt d'Espanya. També planteja un full de ruta per a la recuperació que marca prioritats per al sector públic i el privat a curt, mitjà i llarg termini.

També et pot interessar

stats