Afers Estrangers repatria un centenar d'espanyols que continuaven a l’Àfrica

En les últimes hores ha facilitat la tornada de 140 viatgers més des de Romania i l'Equador.

Un turista europeu es dirigeix a l'aeroport Joaquin de Olmedo Airport de Guayaquil, Equador
Un turista europeu es dirigeix a l'aeroport Joaquin de Olmedo Airport de Guayaquil, Equador / Santiago Arcos (Reuters)

El Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació ha facilitat la tornada de cent espanyols que estaven en diversos països d'Àfrica.

En les pròximes hores aterra a Amsterdam un avió amb 25 espanyols procedents de Johannesburg. És la segona operació des de Sud-àfrica, d’on ja va eixir un primer vol amb 32 turistes i viatgers espanyols.

58 més que estaven a Ghana i Angola van embarcar aquest dijous en un avió espanyol, on viatgen 90 persones més, entre brasilers, dos comunitaris i quatre estrangers residents a Espanya. Altres sis espanyols i una dona equatoriana han embarcat en un avió militar francés per a eixir el Txad.

D'altra banda, l'ambaixada d'Espanya a Romania també va facilitar aquest dijous la tornada de 97 passatgers a Madrid i Barcelona.

Una altre avió francés ha facilitat el retorn de 41 espanyols i espanyoles des de l’Equador. És el huité vol que desplega des del país el Mecanisme Europeu de Protecció. La meitat els ha organitzat l'ambaixada d'Espanya i han permés tornar a un miler espanyols. En els vols de retorn han viatjat un centenar de peruans.

El consolat alerta a tots els espanyols que continuen a Cusco que s’apunten a la llista per al vol comercial que el pròxim dilluns, 13 d’abril, volarà cap a Lima, després d'haver-se decretat el tancament de la connexió terrestre entre les dues ciutats.

També et pot interessar

stats