Afers Estrangers agilitza els tràmits perquè els espanyols a l’Equador puguen tornar a casa

Tres sanitàries valencianes formen part del grup de 63 persones bloquejades a Guayaquil.

Ana Centelles (centre) és una de les valencianes atrapada a Guayaquil
Ana Centelles (centre) és una de les valencianes atrapada a Guayaquil / À Punt NTC

La ministra d’Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha afirmat que es preparen diversos vols per a aquest dissabte perquè els espanyols que es troben a Guayaquil (Equador) puguen tornar a casa. Elsafectats tenien previst viatjar en un avió d'Ibèria, però l'alcaldessa de laciutat hi va impedir l’aterratge.

González Laya ha assenyalat que l’important ara, més que parlar del que ha passat amb l’alcaldessa, és donar una resposta "als ciutadans que es van quedar esperant". Segons l’actual previsió, els espanyols eixiran de l’Equador dissabte i arribaran a Espanya diumenge.

La ministra ha explicat que dijous va mantindre una conversa amb el seu homòleg equatorià, José València, per a coordinar el retorn dels ciutadans espanyols de forma “ordenada i segura”, en plena crisi del coronavirus.

Tres valencianes atrapades

En total, hi ha 63 sanitaris i sanitàries cooperants espanyols bloquejats, tres de les quals són valencianes. Aquest dijous van denunciar que les autoritats de Guayaquil els van impedir eixir.

A més, han explicat que “són valuoses a Espanya” per a poder col·laborar en les tasques sanitàries que es presten per a contindre l’expansió del Covid-19.

També et pot interessar

stats