Els afectats per Covid-19 tenen almenys cinc mesos d'immunitat

Un estudi realitzat en uns 21.000 sanitaris d'hospitals britànics pretén determinar el període d'immunitat dels que han superat la malaltia.

Vista microscòpica del coronavirus renderitzada en 3D
Vista microscòpica del coronavirus renderitzada en 3D / Naeblys (Shutterstock)

Superar la Covid-19 no implica no tornar a infectar-se, però durant almenys cinc mesos, bona part dels que han passat la malaltia són immunes. Un estudi liderat per l'agència Public Health England (PHE, en les sigles en anglés) indica que la majoria d'afectats tenen una mitjana d'immunitat d'almenys cinc mesos, però poden reinfectar-se i transmetre el virus.

L'estudi se sustenta en uns 21.000 sanitaris d'hospitals britànics, dividits en grups segons si havien passat la infecció o si no s'havien contagiat mai, i que van ser sotmesos entre juny i novembre de 2020 a proves PCR quinzenals i a un test mensual per a analitzar el nivell d'anticossos. La PHE depén del Ministeri de Sanitat del Regne Unit i assessora sobre la salut de la població. Dels 6.614 sanitaris que tenien anticossos, només 44 van desenvolupar una "potencial" infecció.

L'estudi va concloure que la infecció proporciona un 94% de protecció enfront de la reinfecció simptomàtica i un 75% d'immunitat contra la reinfecció asimptomàtica. Els experts apunten que els casos de reinfecció detectats en la investigació, dirigida per Susan Hopkins, es consideren "potencials" a l'espera d'una anàlisi genètica que certifique la informació. De fet, indiquen que encara no està confirmat que els resultats es puguen extrapolar a un grup de població de major edat, ja que els participants en l'estudi tenien entre 35 i 54 anys i, per tant, sistemes immunes probablement més robustos.

La investigació s'allargarà dotze mesos per a concretar la duració de la immunitat, analitzar l'impacte de la nova variant de coronavirus detectada al Regne Unit i monitorar la protecció dels participants que ja han rebut la vacuna.

També et pot interessar

stats